luni, 18 aprilie 2011

Controlul greutatii- perspectiva emotionala-

Am redescoperit cateva pasaje din diferite carti, de care uitasem pur si simplu. Mi-a atras atentia in special un capitol legat de controlul greutatii....Senzational!
De aici este de retinut ceea ce simti dincolo de cuvinte!

"Exista vreun proces prin care iti poti controla greutatea corporala?"

Abraham: Oamenii incearca diferite metode de slabire dar foarte putini cunosc un succs de durata. De aceea ei ajung la convingerea ca nu isi pot controla greutatea corporala (motiv pentru care ei nici nu reusesc sa si-o controleze).
Sfatul nostru este sa iti vizualizezi corpul asa cum ti l doresti, atragand in acest fel materializarea acestei viziuni. Daca vei reusi sa iti contempli neabatut corpul pe care ti-l doresti, fara sa tii cont de parerile celorlati, in viata ta vor aparea rapid circumstante si evenimente cate te vor conduce catre rezultatul dorit.
Altfel spus vei fi inspirat sa urmezi calea cea mai potrivita pentru reglarea greutatii tale corporale.
Daca te simti gras, nu ai cum sa atragi supletea. Daca te simti sarac nu ai cum sa atragi prosperitatea. Starea exsitentiala pe care o simti reprezinta punctul de atractie. [...]
Jerry: Asa se explica de ce slabesc masiv oamenii atunci cand trec de la o dieta severa, dupa care pun rapid la loc kilogramele date jos? Ei au o dorinta puternica de a slabi, dar nu si credinta necesara pentru a se vizualiza in aceasta ipostaza de persoana supla, motiv pentru care revin la imaginea persoanei grase?

Abraham: Ei isi doresc mancarea, dar sunt convinsi ca aceasta ii ingrasa. Din cauza acestei convingeri negative intr-o realitate pe care nu si-o doresc, ei creeaza aceasta realitate. De aceea, dietele severe reprezinta calea cea grea de a slabi.
Motivul real pentru care ei se ingrasa la loc atat de rapid este ca nu reusesc sa isi sutina imaginea pe care si o doresc legata de sine. Chiar daca slabesc ei continua sa se simta grasi.

Se gandesc la ei insisi ca la niste oameni grasi si continua  astfel sa sutina aceasta imagine de sine...Corpul raspunde intotdeauna la imaginea de sine pe care o sustine mintea. De aceea un om care se considera sanatos isi poate redobandi sanatatea chiar daca este bolnav.
Daca el se considera suplu sau avand o forma anumita, coprul sau se va adapta rapid la imaginea respectiva.


Esther si Jerry Hicks
"Banii si legea atractiei"
cap: "O noua perspectiva asupra sanatatii, greutatii corporale si echlibrului mental"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DACA ATI APUCAT SA ARUNCATI O PRIVIRE PESTE ARTICOL, ASTEPT COMENTARIILE VOASTRE!